logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade
Ga terug

18/04/2024

Beroepenrally On the move bij Distrilog

Voor de 7de keer werkte LOGOS mee aan "On The Move", een beroepenrally voor leerlingen uit het 4de jaar secundair. De sector maakt met de beroepenrally een link tussen onderwijs en arbeidsmarkt en stimuleert jongeren om door te stromen naar een sectortechnische opleiding of naar jobs die bij hen passen.

Ontdekking van beroepen

Een 200-tal leerlingen kregen bij de firma Distrilog een unieke kans om te proeven van een hele rits beroepen uit de internationale handel, transport en logistiek. Dankzij de praktijkgerichte toelichting over het takenpakket van de verschillende functies en activiteiten waarbij ze de handen uit de mouwen konden steken, ervaarden de jongeren meteen of ze de juiste talenten en interesses in huis hebben voor deze jobs.

  • Supply Chain Officer
  • Chauffeur (vrachtwagen, bus, brandstoffen): zelf rijden
  • Binnenschipper: varen in virtual reality en containers stapelen.

Enkele reacties:

Waarom Distrilog gastbedrijf is voor deze beroepenrally? “We willen studenten inspireren en laten kennismaken met de eindeloze mogelijkheden binnen de transport- en logistieke sector. In deze generatie zitten de werknemers van de toekomst en wij zijn ervan overtuigd dat hun toekomst kan schitteren in sectoren zoals vrachtvervoer, logistieke afhandeling, binnenvaart, brandstoftransport en vervoer van passagiers.”

 

We sluiten aan bij een groep leerlingen die zich in de werkomgeving van een supply chain officer bevindt. Aandachtig volgen ze de uitleg. Het gaat hier om coördinatie en beheer van goederenstromen en daar komt toch enige accuraatheid en koelbloedigheid bij kijken, met een computer kunnen werken blijkt een must te zijn. Enorm boeiend is het allemaal. Je kan een speld horen vallen in de controlekamer.

Lees hier het artikel op Made.in  en Transportmedia over het evenement!

Bekijk hier een reportage op RTV.

Bekijk hier de aftermovie!

Deze dag vol boeiende activiteiten komt er door de samenwerking van onderstaande partners.
De educatieve omkadering wordt verzorgd door Het Beroepenhuis.