logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade

Mix van jong en oud

Onze sector weerspiegelt een mooie mix van jong en oud. Ervaring wordt in onze sector zeker naar waarde geschat. De jongere generatie leert van de ervaring van 45+ers.

Bekijk alle statistieken

Logistiek studeren? Tal van mogelijkheden

Student, werkzoekende of gewoon zin in een nieuwe uitdaging? Kies voor een opleiding in de logistieke sector. Van bediende tot scheepsagent, van douanedeclarant tot expediteur. Bereid je voor op een gevarieerde job in de internationale handel, het vervoer en de logistiek. Bovendien zijn veel functies knelpuntberoepen die je meer werkzekerheid garanderen. Het opleidingsaanbod is uitgebreid: van secundair onderwijs tot hogeschool en universiteit. Je kunt je ook herscholen via een centrum voor volwassenenonderwijs, SYNTRA of LOGOS in samenwerking met de VDAB.

Secundair onderwijs: opleiding logistiek bediende

In secundair-na-secundair (het vroegere specialisatiejaar) stoomt de opleiding Internationaal Transport en Goederenverzending je klaar voor een instapfunctie als administratief bediende in de logistieke sector. Daarna kun je doorstromen naar de graduaats- of bacheloropleiding.

 

Hogeschool: logistiek studeren op hoog niveau

Tijdens de graduaatsopleiding Transport en Logistiek krijg je twee jaar lang praktische logistieke kennis te verwerken. Bovendien gaat de helft van de opleiding door op de werkplek. Zo leer je de kneepjes van het vak.

Je kiest uit verschillende afstudeerrichtingen volgens jouw sterktes.

Is transporten plannen jouw ding? Kies dan voor dispatcher (wegvervoer, spoorvervoer of luchtvracht) of terminal operator.

Volg je graag de regels en wetgevingen tot in de puntjes op? Als douanedeclarant verzorg je alle formaliteiten voor de in- en uitvoer van goederen.

Wil je een team aansturen en een distributiecentrum beheren? Word dan logistiek verantwoordelijke.

Binnen de bachelor Bedrijfsmanagement kun je ook kiezen voor Supply Chain Management of Logistics Engineering. In drie jaar tijd leer je alles over de logistieke wereld. Het diploma geeft je een brede basis en effent het pad naar verschillende functies in de sector.

Universiteit: maritiem en logistiek management

Heb je al een bachelor of master en wil je je verdiepen in de maritieme logistieke wereld? School je dan gedurende een jaar bij tijdens de masteropleiding Maritiem en Logistiek Management.

Volwassenenonderwijs: nieuwe uitdaging

Zin om een nieuwe wending te geven aan je loopbaan? Ga dan logistiek studeren via volwassenenonderwijs. Je ontdekt er een interessante wereld.

Verschillende centra voor volwassenenonderwijs bieden de opleiding Transport- en Logistiek Medewerker aan. Werk in je eigen tempo de verschillende modules af in ruil voor deelcertificaten. Alles goed afgerond? Dan krijg je een getuigschrift en kun je aan de slag in een instapfunctie.

LOGOS: opleidingen voor werkzoekenden

LOGOS organiseert, in samenwerking met verschillende partners zoals de VDAB,
opleidingen voor knelpuntfuncties in de logistieke sector. Je hebt keuze uit:

SYNTRA: douanedeclarant en dispatcher

SYNTRA Antwerpen en Sint-Niklaas bieden je een dagopleiding Assistent Douanedeclarant aan. Dat is een duaal traject waarbij je werk en studie combineert.

Liever een job als dispatcher? Bekijk dan zeker de mogelijkheden bij:

Deze opleiding is blended learning, een combinatie van online- en klassikaal onderwijs

LOGOS: opleiding logistiek bediende

Ben je al aan de slag in de logistieke sector als bediende onder PC 226? Dan volg je bij LOGOS gratis opleidingen om je vaardigheden te ontwikkelen. Denk aan sectortechnische opleidingen en taal- en ICT-opleidingen. We helpen je ook om je persoonlijke en commerciële vaardigheden aan te scherpen. Ook opleidingen gericht op welzijn op het werk komen aan bod. Alles om bij te studeren in de logistieke sector.

Bekijk alle cases

Testimonials

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Bekijk cases