logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade
Bekijk alle cases Ga terug
Rebecca Noens

" Er is genoeg variatie om in deze sector je droomjob te vinden! "

Rebecca Noens

Expediteur, Katoennatie

Van stoomcursus tot expediteur

In 2016 volgt Rebecca Noens de opleiding Bediende Internationale Handel en Logistiek (BIHL) bij LOGOS. Ze zet daarmee haar eerste, maar zeker niet de laatste stap in de logistieke wereld. “BIHL gaf me de juiste voorbereiding om probleemloos met een job in de logistieke sector te starten.” Nu, vier jaar later, heeft ze een mooi parcours afgelegd.

“Tijdens het kennismakingsgesprek voor de start van de opleiding werd het me al snel duidelijk: in de logistiek is geen ruimte voor een negen-tot-vijfmentaliteit. Het is een uitdagende sector. Meer had ik niet nodig om mezelf te overtuigen. Het was een stoomcursus met een continue stroom aan informatie. Na vier maanden was het tijd voor mijn stage bij Ventana Serra. Zes weken zat ik op de eerste rij om de kneepjes van het vak te leren. Stap voor stap werkte ik dossiers zelf af. Na de stageperiode kreeg ik een IBO-contract van vier maanden bij het bedrijf.”

Tijdens die periode krijgt Rebecca grotere en complexere exportdossiers voorgeschoteld. Die brengt ze tot een goed einde zodat ze in april 2016 een vast contract krijgt. Ondertussen neemt ze ook importdossiers op zich. Ze mag zich nu freight forwarder noemen. Twee jaar later is het tijd voor nieuwe horizonten en tekent ze een contract bij DSV. Ze behandelt er samen met haar team de exportdossiers van een grote klant. Even later maakt ze weer een carrièreswitch en gaat ze bij Katoen Natie aan de slag als expediteur.

“Hier kan ik doorgroeien binnen dezelfde tak of zelfs naar een andere functie. Want de logistiek verandert continu en er bieden zich altijd nieuwe kansen aan. Er is genoeg variatie om in deze sector je droomjob te vinden”, aldus Rebecca.

Ze blikt met een fijn gevoel terug op de opleiding. “Ze heeft me de basis gegeven om mijn verdere carrière op te bouwen. Uiteraard steek je op de werkvloer zelf ook veel op. Vooral op het vlak van klantencommunicatie en bedrijfseigen softwarepakketten. Dat leer je alleen maar on the job. De opleiding was fantastisch, en de lesgevers hebben ons goed voorbereid op werken in de logistieke sector”, besluit Rebecca.

Ook interesse in een logistieke opleiding? Bekijk de mogelijkheden hier!

11/06/2020