logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade
Bekijk alle cases Ga terug

" De samenwerking met LOGOS voor deze opleiding verloopt vlotjes. Een professionele aanpak, maar op een losse manier. "

Debbie Deblaere

coördinator opleiding Maritiem Bediende, Scheppersinstituut Deurne

Scheppersinstituut Deurne biedt al 30 jaar de opleiding Maritiem Bediende aan

De se-n-se (opleiding Secundair-na-Secundair) Maritiem Bediende bestaat al 30 jaar in het Scheppersinstituut in Deurne. Leerlingen kiezen voor deze opleiding omdat internationale handel hen interesseert. Of door familie of vrienden die in deze sector werken. Of ze kiezen voor jobzekerheid, niet onbelangrijk natuurlijk. Vandaar ook ons partnerschap met VDAB.

“Er is een mooi evenwicht tussen theorie en praktijk. Dat bereidt hen ook goed voor op de stage. We kunnen terugvallen op fijne stagebedrijven die de leerlingen begeleiden met een gevarieerd takenpakket. Dat geeft de opleiding ook een meerwaarde. De stagebedrijven adviseren zelfs waar wij ons als opleiding op moeten concentreren. Momenteel gaat er bijvoorbeeld meer aandacht naar gevaarlijke goederen en incoterms dan vroeger.

De stagebedrijven weten ook dat we als school/opleiding de lat hoog leggen: wanneer de kennis of de attitude ontbreekt, mag de leerling niet starten met de stage. Dat zorgt voor een goede reputatie! Bovendien zijn er wel meerdere bedrijven die onze oud-leerlingen een vast contract aanbieden. De meeste oud-leerlingen gaan werken, maar sommigen hebben de smaak te pakken en studeren nog Logistiek Management (cfr. bacheloropleiding). Vaak mét succes!”

Ook interesse in een logistieke opleiding, bekijk de mogelijkheden!

3/09/2020