logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade
Bekijk alle cases Ga terug
Esmeralda Moortgat

" Volg een opleiding van LOGOS. Je krijgt er les van mensen uit de praktijk. Dat maakt het verschil. "

Esmeralda Moortgat

Customer Relations Specialist Special Accounts, DHL Global Forwarding

Brucargo: van verzorgster naar luchtvrachtbediende

Als Esmeralda Moortgat in 2011 een nekblessure krijgt, moet ze noodgedwongen haar job als verzorgster vaarwel zeggen. Ze blijft niet bij de pakken neerzitten. Samen met haar VDAB-consulent gaat ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vindt ze in de luchtvrachtsector. Ter voorbereiding volgt ze bij LOGOS de opleiding Import-exportbediende Air Cargo.

“Na een infosessie over beroepen in de luchtvrachtsector was ik meteen verkocht”, begint Esmeralda. “Maar ik moest me wel omscholen. Zo kwam ik terecht bij de opleiding Import-exportbediende Air Cargo. Zonder dat traject zou ik minder kans hebben gehad op de arbeidsmarkt.”

“Na het theoretische luik volgden de examens die ik gelukkig tot een goed einde bracht. Daarna liep ik stage bij een van de vele bedrijven op Brucargo die luchtvracht als corebusiness hebben. Ik mocht er mijn kennis meteen omzetten in de praktijk – leerrijk!”

Na enkele maanden komt ze terecht bij DHL Global Forwarding, waar ze als exportbediende aan de slag gaat. Ze werkt vijf jaar op de afdeling Pharma, waarna ze overstapt naar Hazardous (gevaarlijke producten). Ze haalt in juni 2018 haar licentie als DGR-agent (dangerous goods regulations). “Dat is het fijne aan een logistiek bedrijf. Je krijgt de kans om door te groeien en andere goederenstromen te behandelen. Met de juiste wil kom je al een eind.”

“Werken in de luchtvracht is leuk en gevarieerd. Ik heb een job die ik tot mijn pensioen kan én wil doen. In de verzorging is dat niet zo evident. De luchtvrachtsector is een samenleving op zich. Het is een wereld die echt leeft, ik raad het iedereen aan.”

Als laatste tip geeft ze mee: “Volg een opleiding van LOGOS. Je krijgt er les van mensen uit de praktijk. Dat maakt het verschil.”

Ook interesse in de werkzoekenden projecten van LOGOS?  Bekijk de opties hier!

11/06/2020