logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade
Bekijk alle cases Ga terug

" De wil om bij te leren is het belangrijkste! "

An Van den Broeck

Freight Forwarding Coordinator Manager, Ventana Serra

De wil om bij te leren

LOGOS zet in op levenslang leren. Samen met partner VDAB organiseren we verschillende projecten voor werkzoekenden. En slaan zo de brug tussen gemotiveerde werkzoekenden en moeilijk in te vullen functies. Zo kwam ook An Van den Broeck, na een rijke carrière als vrachtwagenchauffeur, bij LOGOS terecht. In 2016 volgt ze de opleiding Bediende Internationale Handel en Logistiek (BIHL).

An is aanwezig op de drukbezochte jobdate van LOGOS en Talentenstroom. Niet om zelf werk te zoeken, maar om geschikte kandidaten voor de opleiding te werven. Want als Freight Forwarding Coordinator Manager bij Ventana Serra weet ze welke mensen geschikt zijn voor de job. “In onze sector is ingesteldheid vaak belangrijker dan ervaring of een diploma. De wil om bij te leren is het voornaamste.”

In 2016 zegt An vaarwel tegen haar loopbaan als vrachtwagenchauffeur. “Na vijftien jaar wilde ik een carrièreswitch maken. Ik was ondertussen mama en wilde meer thuis zijn, met regelmatigere uren. Na onderzoek besloot ik om me in te schrijven voor BIHL.”

“Je moet op korte termijn heel wat informatie verwerken. Na drie weken ontwikkelde ik genoeg zelfvertrouwen en kreeg ik het gevoel dat het me echt zou lukken. Ook op de werkvloer moet je openstaan snel nieuwe zaken te leren. Daarvoor is de juiste instelling cruciaal. Die klik heb ik moeten maken. Op de weg had ik lange uren, maar ook veel vrijheid. Nu zat ik op een kantoor in een totaal andere wereld met een andere mentaliteit.”

An laat zich niet kennen. Na de opleiding gaat ze aan de slag bij Ventana Serra met een IBO-contract. Nu is ze er manager – het schoolvoorbeeld van een mooi parcours. “Het is een kwestie van niet opgeven. In het begin had ik twijfels en dat is normaal. Maar in de logistieke sector zijn er kansen in overvloed. Ik hoop dat ik anderen kan inspireren om een carrièreswitch te overwegen.”

Nu gaat An zelf op zoek naar kandidaten van de opleiding. Ze weet goed waarop ze moet letten. “Hebben ze de wil om bij te leren? Willen ze een extra inspanning leveren om bijvoorbeeld bedrijfssoftware eigen te maken? Ik kijk ook naar hun motivatie. Die vind ik belangrijker dan ervaring, al is een goede talenkennis wel nodig. De voertaal is vooral Engels. Ik kijk dus uit naar internationaal talent met een goede kennis van het Engels”, aldus An. 

Ook interesse in de werkzoekenden projecten van LOGOS?  Bekijk de opties hier!

5/05/2017