logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade
Bekijk alle cases Ga terug
David Bellon

" We zijn blij dat LOGOS zulke opleidingen mogelijk maakt en steunen deze initiatieven met plezier. "

David Bellon

Airfreight Product Station Director, DHL Global Forwarding

Samenwerken met LOGOS

DHL Global Forwarding Belgium nv is actief in de luchthavens van Brussel en Luik en in de haven van Antwerpen. De expeditietak van Deutsche Post DHL heeft in België een zevenhonderdtal medewerkers, en is regelmatig op zoek naar nieuw talent. Daarvoor werkt het bedrijf graag samen met LOGOS, dat met de opleiding Import-exportbediende Air Cargo de juiste kandidaten aflevert.

David Bellon, Air Freight Product Station Director, legt uit waarom de opleiding Import-exportbediende Air Cargo vaak de opstap is naar een job bij DHL. “Voor elke functie is een juiste competentiemix heel belangrijk. Soms primeert ervaring. Andere keren zijn we bereid om iemand het vak aan te leren. Dat zijn recent afgestudeerden, maar ook mensen die hun loopbaan een nieuwe wending geven. Zo vormen onze teams een mooie combinatie van leeftijd, ervaring, attitude en kennis.”

Daarom werkt David graag samen met LOGOS. Want de opleiding Import-exportbediende Air Cargo leert deelnemers een brede waaier aan kennis en methodes die nuttig zijn op de werkvloer. “Een van onze leidinggevenden is gastdocent. De opleiding is heel sterk gericht op de praktijk. Dankzij concrete en realistische oefeningen proeven cursisten van wat er allemaal gebeurt op de luchthaven.”

De cursisten komen meestal via een stageplek bij DHL terecht. Ze worden beoordeeld op hun werkritme, leergierigheid en interesses. Voor sommigen ligt er een vast contract klaar na de stage.

“Het is fijn om als bedrijf toekomstige cursisten te laten zien dat er DHL-collega’s zijn die ook deze opleiding volgden”, vertelt David. “Het bewijs dat een nieuwe professionele uitdaging binnen handbereik ligt als je de opleiding voltooit.”

“Er zijn kandidaten die de cursus ervaren als een traject. Tussen het intakegesprek en de aanwerving zit al gauw vijf maanden. Toch is het voor bedrijven interessant. De kandidaat heeft al een degelijke opleiding achter de rug zodat een bedrijf minder moet investering in de opleiding op de werkvloer.”

“We zijn blij dat LOGOS zulke opleidingen mogelijk maakt en steunen deze initiatieven met plezier”, concludeert David.

25/09/2020