logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade
Bekijk alle cases Ga terug
Dounia

" Ik had in het begin eigenlijk niet echt een voorliefde voor de luchtvrachtsector, maar dat veranderde al snel doorheen de opleiding. "

Dounia Van Nuffelen

Freight Forwarder, JAS Forwarding

Van import naar export bij JAS Forwarding

“Toen ik vorig jaar een job zocht als administratief bediende, merkte ik al snel dat dat niet gemakkelijk is zonder het juiste diploma. Toen ik in die periode een e-mail kreeg van VDAB met informatie over de opleiding ‘Administratief Medewerker Air Cargo (AMAC), was mijn interesse dus direct gewekt. De instructeurs hebben enorm veel praktijkkennis en gaven met veel passie les. We kregen een introductie tot de logistieke sector en leerden meer over de incoterms, internationale transportmodi, douaneformaliteiten en de verschillende vervoersdocumenten.

Na de opleiding liep ik zes weken stage bij een kleine afhandelaar op Brucargo. Hoewel zes weken snel voorbij zijn, heb ik veel bijgeleerd. Nadien werkte ik zes maanden op de exportafdeling bij UTI, een expeditiekantoor. Ik zorgde er onder andere voor dat de luchtvaartbrieven ingevuld waren en de vracht kon vertrekken. Via een IBO-contract startte ik op de importafdeling van JAS Forwarding. Daar zorgde ik dat alle inkomende zendingen op hun eindbestemming geraakten en verzorgde ik ook de administratie en facturatie. Op een jaar tijd had ik dus al heel wat ervaring opgedaan in de luchtvrachtsector en ondertussen ben ik al enkele jaren aan de slag bij JAS Forwarding.”

Ook interesse in de werkzoekenden projecten van LOGOS, bekijk de mogelijkheden.

6/04/2017