logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade
Bekijk alle cases Ga terug

" Een goede opleiding is de basis, en ook taalvaardigheid is enorm belangrijk. Ze moeten bovendien gemotiveerd zijn en in het team passen. "

Karin Wens

Managing Director, Leschaco nv

Leschaco biedt internationaal talent kansen

Ondanks de coronacrisis is het enorm druk bij Leschaco. Toch maakt managing director Karin Wens even tijd om te vertellen over de recente aanwervingen van Mandeep Kaur en Kay Huynh . Zij volgden de opleiding Expeditie Skills van LOGOS. Karin legt uit waarom ze een job bij Leschaco kregen.

“April was de beste maand in de dertien jaar dat ik voor Leschaco werk”, vertelt Karin. “We zijn gespecialiseerd in chemische producten, zoals plastics voor de voeding en hygiëneproducten. Dat zijn essentiële producten, dus het transport is blijven doorlopen. Door corona werken de meeste medewerkers thuis. Een crisisteam van twee mensen voert de noodzakelijke taken uit op kantoor. Denk aan de behandeling van originele documenten en aan goederen ontvangen en versturen via koerierdiensten. Ik pendel tussen kantoor en thuis. Mandeep en Kay zijn assistent-expediteurs. Een collega-mentor begeleidt hen. Ook zij werken nu noodgedwongen thuis.”

Jobdate LOGOS en Talentenstroom

LOGOS organiseert samen met Talentenstroom regelmatig een jobdate waarbij cursisten kennismaken met bedrijven uit de sector. “Na de jobdate nodigen wij een aantal personen uit op kantoor”, aldus Karine. “Mandeep en Kay kwamen het beste uit de gesprekken en de bekwaamheidstest. Na een IBO-contract kreeg Mandeep een vaste overeenkomst, Kay volgt binnenkort. We zijn dan ook erg enthousiast over hen. Daarom gaan we ongetwijfeld nog kandidaten van deze opleiding selecteren.”

Goede opleiding en taalvaardig

“We leggen de lat hoog. Een goede opleiding is de basis, en ook taalvaardigheid is enorm belangrijk. Ze moeten bovendien gemotiveerd zijn en in het team passen. We zijn nu met zestien personen, dus een goede match is cruciaal.”

“Expeditie Skills wordt gegeven in het Engels. De cursisten zijn vaak anderstaligen. De aanvullende taalcursussen zijn dus welkom. De VDAB begeleidt hen daarbij. Zo volgde Kay een cursus Nederlands.”

Om de job onder de knie te krijgen, starten Mandeep en Kay met repetitieve taken. De volgende stap: zelf dossiers aanmaken. Ze leren om instructies op te volgen, welke gegevens over goederen ze moeten invullen en hoe het operationele systeem werkt. Ten slotte mogen ze transportopdrachten uitvoeren. Zo werkt Kay nu al zelfstandig voor één klant.

“Ze zijn beiden erg intelligent. Dat bleek uit de bekwaamheidstest. Bovendien zijn ze gemotiveerd en ambitieus. Dat zijn drie belangrijke elementen waarmee we rekening houden”, zegt Karin.

Uitgebreide selectie

“De opleiding Expeditie Skills, de jobdate, de bekwaamheidstest bij ons op kantoor en het IBO-contract vormen een uitgebreide selectieprocedure. We weten zeker dat we iemand met potentieel aannemen. En gaan nog anderen aanwerven via deze weg.”

Ook interesse in de sector, de bedrijven en de beroepen? bekijk het hier!

11/06/2020