logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade
Ga terug

5/05/2022

Beroepenrally On the move

Voor de 5de keer werkte LOGOS mee aan "On The Move", een beroepenrally voor leerlingen uit het 4de jaar secundair. De sector maakt met de beroepenrally een link tussen onderwijs en arbeidsmarkt en stimuleert jongeren om door te stromen naar een sectortechnische opleiding (zoals voor dispatcher) of naar jobs die bij hen passen.

Ontdekking van beroepen

Een 200-tal leerlingenkregen bij de firma Corneel Geerts Transport een unieke kans om te proeven van een hele rits beroepen uit de internationale handel, transport en logistiek. Dankzij de praktijkgerichte toelichting over het takenpakket van de verschillende functies en activiteiten waarbij ze de handen uit de mouwen konden steken, ervaarden de jongeren meteen of ze de juiste talenten en interesses in huis hebben voor deze jobs.

  • Dispatcher: plannen en nog heel wat andere administratieve taken
  • Chauffeur (vrachtwagen, bus, brandstoffen): zelf rijden
  • Binnenschipper: varen in virtual reality en containers stapelen.

Enkele reacties van 4de jaar technisch Handel KTA Brasschaat: 

  • De activiteiten waren allemaal interessant mét een goede uitleg; de mensen wisten waarover ze spraken (Pieter)
  • De uitleg over Dispatch vond ik enorm interessant; weten dat er een mogelijkheid is om door te groeien is top. (Rowena)
  • Het was een fijne ervaring, fijne werknemers (Jente)
  • De job van Dispatcher zou ik willen doen; je moet een problemsolver zijn, goed kunnen communiceren, afwisselend werk (Haroun)
  • Veel variatie en de mensen wisten waarover ze spraken, betrokken ons erbij, zodat het niet saai werd (Metehan)

Een reactie van Corneel Geerts Transport Group en van Vlaams minister van werk Hilde Crevits:

“Ook in ons bedrijf speelt kwaliteit een belangrijke rol. Een goede opleiding hoort daarbij. Doordat wij onze organisatie openstellen voor duaal leren, konden recent ook drie jongeren doorgroeien naar een vaste job op onze dispatchafdeling. Kwaliteit, dat is ook: vooruitgaan, kijken naar de toekomst, uitdagingen aangaan … en daarbij elk onderdeel van de organisatie kritisch onder de loep durven nemen.We hopen dat de jongeren tijdens de beroepenrally een beetje van dat kwaliteitsdenken meenemen naar huis. “

Marc & Sven Geerts, CEO, Corneel Geerts Transportgroup NV.

“Onze arbeidsmarkt staat in brand. Heel wat werkgevers schreeuwen om extra talent, ook in de  transport- en logistieke sector en internationale handel. Met volle overtuiging en veel enthousiasme ondersteun ik dan ook graag deze beroepenrally. Het is de perfecte manier om jongeren te laten proeven van verschillende beroepen, hen bewust te maken van de enorme meerwaarde van de transport en logistiek en om hen warm te maken voor een goede en gerichte studie- of beroepskeuze in de toekomst. Ik ben heel blij om te zien dat verschillende partners hierrond de handen in elkaar slaan. Dat is ook nodig. Enkel door samen te werken en samen oplossingen te formuleren, kunnen we de arbeidsmarkt blussen en werkgevers helpen.”

Hilde Crevits, Vlaams minister van Werk.

Lees hier het artikel op GVA.be over het evenement!

 

 

 

Deze dag vol boeiende activiteiten komt er door de samenwerking van onderstaande partners.
De educatieve omkadering wordt verzorgd door Het Beroepenhuis.