logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade
Ga terug

17/10/2022

Inclusief aanwervingsbeleid scoort in onze sector

Bleckmann, e-logistieker voor grote mode- en lifestyle merken, is zo’n bedrijf dat sterk inzet op diversiteit en een prima oog voor talent heeft. Niet minder dan 50 nationaliteiten zijn er aan de slag.

Aline Vijverman, HR Manager België, verduidelijkt: “Om te voldoen aan de vraag van onze klanten stellen wij ons open voor talent uit gans de wereld. Niet je nationaliteit maar je vaardigheden op vlak van flexibiliteit, samenwerken, veiligheid en communicatie tellen. Iedereen begint onderaan de ladder en maakt kans om verder te groeien naar een leidinggevende rol. Dat is één van onze sterktes.

Onze landstalen Nederlands en Frans zijn ondertussen geen must meer. Met Engels spring je al ver, maar we stellen ook teams samen met andere talen. In onze personeelsaanpak staan de mensen en hun vaardigheden centraal. Talentspotting en het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling is voor ons primair. Net als vele andere bedrijven moeten wij omgaan met de schaarste, maar trachten we ons als werkgever te differentiëren. Een warm welkom voor alle culturen, voor vrouwen en mannen … ga je bij Bleckmann zeker vinden. “

Beata Grycmacher-Grabska uit Polen kreeg heel wat kansen bij Bleckmann

“Ik ben in 2016 gestart als order picker en kon na twee jaar doorgroeien naar teamleader. Daarna werd ik assistent supervisor en nu ben ik supervisor. Hier op de site van Desteldonk ben ik verantwoordelijk voor de operationele activiteiten van de klant Superdry. Het bedrijf heeft me heel wat kansen geboden.

We werken hier elke dag met uiteenlopende culturen, uit Afrika, uit Azië, uit Oost-Europa en uit België. Nederlands kennen is geen must, maar tegen de Belgische medewerkers van Turkse origine zal ik altijd Nederlands praten, omdat dat ook hun voertaal is. Daarom nam ik het initiatief om Nederlands te volgen.

Diversiteit zit in dit bedrijf ingebakken. Taal mag geen drempel vormen. De werkvloer is de beste leerschool, ook voor een taal. “