logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade
Ga terug

8/11/2022

Shipex ontvangt UNIZO charter inclusief ondernemen

Shipex is een freight forwarder (expediteur) in de container business. Of zie het als een reisbureau voor containers, zo profileert Shipex zich graag. Binnen Shipex is het dan ook vanzelfsprekend dat elk talent zich kan ontplooien ongeacht de opleiding, afkomst, leeftijd... Bij Shipex zijn skills en competenties bepalend voor een ‘goede adviseur’.

Demona Delzainne, HR Manager, verduidelijkt: “ Onze Shipex Academy (die we trouwens al 7 jaren organiseren)  laat ons toe om onze aanwervingen te richten op competenties, skills en persoonlijkheid. Hierdoor kunnen we onze collega’s een goede basis geven waarbij ze zich verder kunnen ontwikkelen, ongeacht de vooropleiding die ze hebben genoten, de achtergrond die ze hebben of zelfs de taal die ze spreken. “

Recent hebben we twee collega’s mogen verwelkomen die het Nederlands nog niet machtig zijn. Dankzij intensieve coaching op de werkvloer helpen we hen deze taal ook onder de knie te krijgen:
indien de anderstalige collega’s een toelichting in het Nederlands niet goed begrepen heeft, vertaalt een andere collega die beide talen beheerst dit in hun moedertaal. Nadien deelt de collega de bijkomende uitleg nog schriftelijk met hen, zodat ze dit achteraf nog rustig kunnen doornemen.

Met #weareshipex focussen we bij Shipex op ondernemerschap, positieve ingesteldheid en collegialiteit. En deze zaken komen nog meer tot hun recht in een diversiteitscultuur.

Ook voor Katherine Shirley, sinds enkele maanden nieuw bij Shipex, is diversiteit binnen de bedrijfscultuur vanzelfsprekend. Binnen Shipex ziet zij dit concreet verwezenlijkt in een verscheidenheid aan nationaliteiten, educatieve achtergronden en de voortdurende focus op innovatie binnen het bedrijf. Shipex is overtuigd van de meerwaarde van diversiteit: het draagt bij tot vernieuwing en de medewerkers blijven leren van elkaar.  Is inclusief ondernemen vandaag het nieuwe begrip, voor Shipex behoort het tot het DNA van het bedrijf!

Shipex is dan ook verheugd om het UNIZO charter rond inclusief ondernemen te ontvangen.