logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade
Ga terug

23/05/2024

Vlaamse regering keurt extra duale opleiding voor havenschool VTI Zeebrugge goed

De Vlaamse regering heeft groen licht gegeven voor een nieuwe duale opleiding aan de havenschool VTI Zeebrugge. Vanaf september kunnen leerlingen die afgestudeerd zijn in de richting Bedrijfsorganisatie (TSO) of een andere economische richting starten met het duale traject “Assistent (Inter)nationaal Goederenvervoer”. Deze opleiding sluit naadloos aan bij het expertisedomein Transport & Logistiek, één van de sterkste pijlers van de havenschool.

De duale opleiding, die één jaar duurt, biedt een unieke combinatie van werken en leren. Leerlingen zullen vier dagen per week praktijkervaring opdoen als hulpexpediteur of logistiek bediende bij één van de vele logistieke (haven)bedrijven. Eén dag per week krijgen ze les in Zeebrugge over de invoer, doorvoer, opslag en uitvoer van goederen. Dit model zorgt ervoor dat studenten de theorie direct kunnen toepassen in de praktijk, wat deze opleiding ideaal maakt voor jongeren die het liefst leren door te doen.

Naast de praktische en theoretische kennis die de leerlingen opdoen, ontvangen zij ook een maandelijkse leervergoeding van €714. Dit gebeurt met behoud van het groeipakket (kindergeld). De haven van Zeebrugge heeft een grote behoefte aan gespecialiseerde bedienden in het goederenvervoer, waardoor de werkzekerheid na het voltooien van deze opleiding gegarandeerd is.

Belangstellenden kunnen op zondag 2 juni van 13:00 tot 17:00 uur kennismaken met deze gloednieuwe en unieke opleiding tijdens een open dag. Dit is een uitstekende gelegenheid om meer te weten te komen over het duale traject en de kansen die het biedt voor een veelbelovende carrière in de transport- en logistieke sector.

Voor meer informatie, bezoek de website van VTI Zeebrugge of neem contact op met de schooladministratie.