logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade
Ga terug

Interessant binnen de sector

Alle interessante data binnen de sector van internationale handel, vervoer en logistiek.

Logistiek in België

De meeste logistieke bedrijven zijn gevestigd in de provincies Antwerpen (haven van Antwerpen) en Vlaams-Brabant (Brucargo, het goederengedeelte van de luchthaven van Zaventem). Nemen we een kijkje over de taalgrens dan zien we dat Henegouwen en Luik koplopers zijn.

Mix van jong en oud

Onze sector weerspiegelt een mooie mix van jong en oud. Ervaring wordt in onze sector zeker naar waarde geschat. De jongere generatie leert van de ervaring van 45+ers.

infographic geslacht

Man vs. vrouw

Associeer jij onze sector met een mannenwereld? Dan heb je het mis. Vrouwen vullen voor bijna de helft onze profielen in.

Grote vs kleine bedrijven

Onze sector telt enkele zeer grote logistieke spelers. Zij vertegenwoordigen meer dan 44% van het totale aantal bedienden. Het gros van onze sector bestaat uit kleinere bedrijven.

Multi-culti

Bijna 30% van de medewerkers heeft internationale ‘roots’. Zij bieden een mooie meerwaarde aan onze sector, waar talenkennis en een multiculturele knowhow erg op prijs worden gesteld.

Sector van internationale handel, vervoer en logistiek in opmars

Meer en meer mensen vinden de weg naar een job in onze sector. Sinds 2014 zien we het aantal bedienden stijgen met 32%. Een positieve evolutie dus!