logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade
Ga terug

Interessant binnen de sector

Alle interessante data binnen de sector van internationale handel, vervoer en logistiek.

infographic sector op kaart

Logistiek in België

De meeste logistieke bedrijven zijn gevestigd in de provincies Antwerpen (haven van Antwerpen) en Vlaams-Brabant (Brucargo, het goederengedeelte van de luchthaven van Zaventem). Nemen we een kijkje over de taalgrens dan zien we dat Henegouwen en Luik koplopers zijn.

infographic leeftijd

Mix van jong en oud

Onze sector weerspiegelt een mooie mix van jong en oud. Ervaring wordt in onze sector zeker naar waarde geschat. De jongere generatie leert van de ervaring van 50+ers.

infographic geslacht

Man vs. vrouw

Associeer jij onze sector met een mannenwereld? Dan heb je het mis. Vrouwen vullen voor bijna de helft onze profielen in.

infographic grootte bedrijven

Grote vs kleine bedrijven

Onze sector telt enkel zeer grote logistieke spelers. Zij vertegenwoordigen niet minder dan 40% van het totale aantal bedienden. Het gros van onze sector bestaat uit kleine bedrijven.

infographic herkomst binnen de sector

Multi-culti

Bijna 30% van de medewerkers heeft internationale ‘roots’. Zij bieden een mooie meerwaarde aan onze sector, waar talenkennis en een multiculturele knowhow erg op prijs worden gesteld.

Internationale handel groei

Sector van internationale handel, vervoer en logistiek in opmars

Meer en meer mensen vinden de weg naar een job in onze sector. Sinds 2011 zien we het aantal bedienden stijgen met 26% en deze trend blijft aanhouden. Een positieve evolutie dus!