logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade

Nieuws binnen de sector

Blijf op de hoogte van de alledaagse topics binnen de sector van de internationale handel het vervoer en de logistiek.

Categorieën

29-02-2024

DHL verlengt samenwerking met Formule 1 en verdubbelt het wagenpark op biobrandstof

Dinsdag 27 februari kondigden DHL en Formula 1 een meerjarige verlenging van hun partnerschap aan, waarmee de levering van de FIA ​​Formula One World Championship-evenementen wereldwijd wordt voortgezet. Met meer dan 40 jaar expertise in motorsportlogistiek viert DHL zijn 20e verjaardag als officiële logistieke partner van de Formule 1, waarmee het de langst bestaande Global Partner van de sport is.

Lees meer

17-10-2023

Duurzaamheid: welke initiatieven nemen de grote rederijen?

In het meest recente Flowsmagazine omtrent duurzaamheid, leggen we aan de grote rederijen de vraag voor welke acties zij concreet ondernemen en wat het oplevert. MSC en Hapag Lloyd deden hun acties uit de doeken.

Lees meer

01-08-2023

Antwerps havenbedrijf Victrol wint Sustainable Port Award 2023

Victrol, een familiebedrijf gevestigd in het Antwerpse havengebied, is de winnaar van de Sustainable Port Award 2023. De prijs wordt toegekend aan een bedrijf dat zich dubbel en dik inzet voor een duurzame economie. Finalisten International Car Operators, Boluda Towage en TotalEnergies grijpen met hun projecten net naast de hoofdvogel.

Lees meer

23-05-2023

Peter Lagey gestart als sustainability manager bij Ziegler Belux

Peter Lagey startte op 1 maart 2023 als sustainability manager bij de logistieke dienstverlener Ziegler Belux, na een carrière bij VIL en Multimodaal Vlaanderen. “Ik wil het verschil maken tussen woorden en daden”, zegt hij.

Lees meer

12-09-2022

Ultramoderne binnenvaartcontainerterminal voor Port of Limburg

Grenzend aan het Albertkanaal zal Port of Limburg een ultramoderne binnenvaartcontainerterminal bouwen die haar klanten duurzame en concurrerende logistieke multimodale diensten biedt.

Lees meer

16-11-2021

Havens Antwerpen en Zeebrugge werken samen met Chili rond waterstof

Op de klimaatconferentie COP26 tekenen de havens van Antwerpen en Zeebrugge een memorandum met Chili over het opzetten van een corridor voor transport van groene waterstof van Chili naar Europa. De havens willen zich profileren als waterstofhubs.

Lees meer

04-10-2021

Actieplan energie-innovatie: Vlaamse havens als energiehubs

De CEO's van de Vlaamse havens en hun collega's van verschillende Vlaamse bedrijven geven vanmiddag het startschot voor de uitwerking van een energie-innovatieplan voor de havens. De afgelopen jaren werd al voorbereidend werk gedaan.

Lees meer

10-05-2021

Antwerpse haven wil groene pionier zijn

De Antwerpse haven wil de eerste haven ter wereld worden die economie, mens en klimaat met elkaar verzoent. Het kan hiervoor een beroep doen op een subsidie van € 25 miljoen van Europa.

Lees meer

24-01-2021

Antwerpse haven wil vervoer via spoor verdubbelen: “Dringend nodig om groei te garanderen”

Railport Antwerpen, dat in 2013 werd opgericht om het spoorvervoer in de haven te stimuleren, heeft een nieuwe CEO. Het gaat om Nils van Vliet. Hij moet mee nieuw leven blazen in het bedrijf om het aandeel van het spoor voor de aan- en afvoer in de haven te verdubbelen.

Lees meer

14-04-2020

Waterstof als brandstof: in Antwerpen maken ze er werk van.

CMB.TECH, onderdeel van de Antwerpse redersgroep CMB, is gestart met de werken van ’s werelds eerste ‘dual-used’-waterstoftankstation aan het Kattendijkdok in de Antwerpse haven. De oplevering is gepland in maart 2021.

Lees meer