logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade

Nieuws binnen de sector

Blijf op de hoogte van de alledaagse topics binnen de sector van de internationale handel het vervoer en de logistiek.

Categorieën

29-04-2024

Leerlingen secundair maken kennis met havenjobs bij Karel de Grote

De Karel de Grote Hogeschool organiseerde op donderdag 25 april de derde editie van de Supply Chain Experience Days. Doorheen de hele dag konden leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs kennismaken met de wereld van de logistiek.

Lees meer

26-03-2024

AP Hogeschool speelt met graduaat Terminalbeheer in op behoefte haven

Binnen het graduaat Transport en Logistiek lanceert AP Hogeschool vanaf september 2024 de afstudeerrichting Terminalbeheer. Opleidingscoördinator Dimitri Popelier licht toe hoe de nieuwe richting in samenspraak met de havengemeenschap tot stand kwam.

Lees meer

29-01-2024

Havenwereld op Droogdokkensite moet mensen dichter bij het water brengen: “En jongeren warm maken voor een job in de sector”

Met Havenwereld als nieuwe naam, moet er in 2026 een nieuw maritiem belevingscentrum verrijzen op de Droogdokkensite op het Eilandje. Het centrum, waarin de haven centraal staat, wordt ontwikkeld door de provincie Antwerpen in samenwerking met Port of Antwerp-Bruges.

Lees meer

02-05-2023

Sandra De Canck: “Bedrijfsleven moet meer openstaan voor onderwijs”

In het Flowsmagazine rond opleiding stelt Sandra De Canck de nieuwe opleiding Internationaal transport en logistiek in het secundair onderwijs voor. Het Go! Koninklijk Atheneum Antwerpen wil zo de kloof tussen het onderwijs en het bedrijfsleven dichten.

Lees meer

17-04-2023

De Naeyer (KdG): “Vandaag neemt supplychainmanager mee beslissingen”

Katleen De Naeyer (KdG) komt aan het woord over de samenwerking met bedrijven en het warm maken van jongeren voor logistiek. 

Lees meer

11-04-2023

Hintjens (AP): “We laten jongeren zien hoe veelzijdig logistiek is”

Joost Hintjens van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen deelt zijn visie. Joost Hintjens is sinds 2005 lector logistieke vakken aan Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Daarnaast is hij onderzoeker aan zowel Artesis Plantijn Hogeschool als aan de Universiteit Antwerpen, departement Transport en Ruimtelijke Economie.

Lees meer

05-07-2022

Data Train The Trainer najaar

LOGOS organiseert dit najaar weer enkele sessies van Train The trainer (TTT). Deze sessies waarbij het bordspel TLT International wordt toegelicht worden alsmaar populairder.

Lees meer

10-05-2022

Haute Ecole Charlemagne wint TL HUB Business Game bij Distrilog

TL Hub organiseert jaarlijks een Business Game voor hogescholen en universiteiten die de richting logistiek en supply chain management organiseren. Voor deze editie werkte Distrolog een logistieke case uit voor de studenten. Winnaar van het Business Game was Haute Ecole Charlemagne (HECH).

Lees meer