logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade

Nieuws binnen de sector

Blijf op de hoogte van de alledaagse topics binnen de sector van de internationale handel het vervoer en de logistiek.

Categorieën

24-06-2024

Tailormade Logistics draagt site in Gent over aan Montea

Het is het derde pand in de haven van Gent dat nu in portefeuille van Montea komt.

Lees meer

13-06-2024

Van Moer Logistics ging aan de haal met de prijs voor het beste logistieke project op de Transport & Logistics Awards 2024.

Het winnende project van Van Moer Logistics omvat een volautomatische afvullijn die ervoor zorgt dat er geen mensenhanden meer met bepaalde toxische (alsook niet-toxische) stoffen in aanraking moeten komen. “Het is een uniek project,” zegt zaakvoerder Jo Van Moer. “Fantastisch om deze erkenning in ontvangst te mogen nemen.”

Lees meer

04-03-2024

Zuidnatie bouwt nieuw magazijn voor staalbehandeling

Het Antwerpse Zuidnatie gaat komende zomer van start met de bouw van een magazijn voor de bewerking van staal. In het Zuidnatie Slitting Center (ZSC) kan staal tot 32 ton versneden worden. Met de nieuwe installatie gaat een investering van 13,5 miljoen euro gepaard.

Lees meer

04-01-2024

Zes jaar North Sea Port: Daan Schalck over de ambities van de haven

North Sea Port bestaat als Nederlands-Vlaamse fusiehaven zes jaar. Over de grens heen in het havengebied resultaten realiseren, was de ambitie om zo verder te groeien tot een Europese tophaven.

Lees meer

01-08-2023

Antwerps havenbedrijf Victrol wint Sustainable Port Award 2023

Victrol, een familiebedrijf gevestigd in het Antwerpse havengebied, is de winnaar van de Sustainable Port Award 2023. De prijs wordt toegekend aan een bedrijf dat zich dubbel en dik inzet voor een duurzame economie. Finalisten International Car Operators, Boluda Towage en TotalEnergies grijpen met hun projecten net naast de hoofdvogel.

Lees meer

24-01-2023

Yusen Logistics start bouw geautomatiseerde farmahub Gembloux

In Gembloux heeft Yusen Logistics de eerste kolom geplaatst van zijn nieuwe warehouse voor de internationale farmagigant GSK. De investering betekent een bevestiging voor ons land als strategisch centrum voor de logistiek van vaccins.

Lees meer

12-09-2022

Ultramoderne binnenvaartcontainerterminal voor Port of Limburg

Grenzend aan het Albertkanaal zal Port of Limburg een ultramoderne binnenvaartcontainerterminal bouwen die haar klanten duurzame en concurrerende logistieke multimodale diensten biedt.

Lees meer

18-10-2021

Vrachtdrone van Schenker maakt eerste geslaagde testvlucht

Logistiek dienstverlener DB Schenker heeft met succes een eerste testvlucht met een onbemande vrachtdrone, de Volocopter. De drone vervoerde een lading van 200 kilo vanaf de haven in Hamburg.

Lees meer

04-10-2021

Actieplan energie-innovatie: Vlaamse havens als energiehubs

De CEO's van de Vlaamse havens en hun collega's van verschillende Vlaamse bedrijven geven vanmiddag het startschot voor de uitwerking van een energie-innovatieplan voor de havens. De afgelopen jaren werd al voorbereidend werk gedaan.

Lees meer

07-09-2021

Binnen tien jaar werken in meeste magazijnen geen mensen meer

Stow, de West-Vlaamse wereldspeler in industriële rekken voor magazijnen, focust almaar meer op robotisering. Het neemt een meerderheidsbelang in de Duitse roboticastart-up Raiser. 'We evolueren naar dark warehouses, die letterlijk donker zijn omdat er enkel nog robots werken. Ze zullen zelfs niet meer te betreden zijn door mensen.'

Lees meer

28-01-2021

LogistiekLerenZonderGrenzen: Gratis webinar "Trends & Ontwikkelingen"

Logistieklerenzondergrenzen.eu is een platform dat innovatieve opleidingen ontwikkelt voor de logistieke sector.

Lees meer

07-07-2020

Europese primeur in Antwerpen: binnenschip bestuurd vanop afstand

Een binnenschip besturen kan voortaan vanop afstand. Het Antwerpse bedrijf Seafar heeft een techniek bedacht waarbij sturen, door een sluis varen en andere manoeuvres vanuit een controlekamer gebeuren. Binnenschippers kunnen zo hun werk beter combineren met hun gezin.

Lees meer

14-04-2020

Waterstof als brandstof: in Antwerpen maken ze er werk van.

CMB.TECH, onderdeel van de Antwerpse redersgroep CMB, is gestart met de werken van ’s werelds eerste ‘dual-used’-waterstoftankstation aan het Kattendijkdok in de Antwerpse haven. De oplevering is gepland in maart 2021.

Lees meer