logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade

Nieuws binnen de sector

Blijf op de hoogte van de alledaagse topics binnen de sector van de internationale handel het vervoer en de logistiek.

Categorieën

04-03-2024

Zuidnatie bouwt nieuw magazijn voor staalbehandeling

Het Antwerpse Zuidnatie gaat komende zomer van start met de bouw van een magazijn voor de bewerking van staal. In het Zuidnatie Slitting Center (ZSC) kan staal tot 32 ton versneden worden. Met de nieuwe installatie gaat een investering van 13,5 miljoen euro gepaard.

Lees meer

29-02-2024

DHL verlengt samenwerking met Formule 1 en verdubbelt het wagenpark op biobrandstof

Dinsdag 27 februari kondigden DHL en Formula 1 een meerjarige verlenging van hun partnerschap aan, waarmee de levering van de FIA ​​Formula One World Championship-evenementen wereldwijd wordt voortgezet. Met meer dan 40 jaar expertise in motorsportlogistiek viert DHL zijn 20e verjaardag als officiële logistieke partner van de Formule 1, waarmee het de langst bestaande Global Partner van de sport is.

Lees meer

05-02-2024

Fiege vestigt zich in site van Prologis

Logistiek dienstverlener Fiege verhuist een deel van zijn activiteiten van Duitsland naar de site Boom DC2 in België. Projectontwikkelaar Prologis verhuurt zo 25.000 m² van dit nieuwbouwcomplex op lange termijn.

Lees meer

05-12-2023

Logistieke dienstverleners met het Gateway²Britain kwaliteitslabel

Gateway²Britain is het kwaliteitslabel voor dienstverleners die kmo-bedrijven met een one-stop-shop service ondersteunen met de import- en exportprocessen van en naar het Verenigd Koninkrijk. VIL zorgt voor de screening van de dienstverleners via een certificatieprogramma met bijhorende controles. Corneel Geerts, Deny Logistics, Mainfreight en Ziegler behaalden het label.

Lees meer

08-08-2023

Huts boekt met Katoen Natie op een na beste resultaat ooit

De logistieke reus Katoen Natie van Fernand Huts is er in 2022 in geslaagd de winst veel sterker te doen stijgen dan de omzet. Voor 2023 durft Huts geen prognose te maken wegens de zwakkere economie.

Lees meer

22-05-2023

Lynze Meesters: surveyor bij SGS

Benieuwd naar het beroep van surveyor? Lynze legt uit wat haar beroep zo interessant maakt en over welke competenties ze dient te beschikken.

Lees meer

24-01-2023

Leen Struyf (Boeckmans): “Breakbulkdame in hart en nieren”

Leen Struyf versterkte op 14 november 2022 het outside-salesteam bij het Antwerpse scheepsbedrijf Boeckmans. Haar focus ligt vooral op de commerciële vertegenwoordiging van breakbulkrederijen. “Ik ben in hart en nieren een breakbulkdame”, vertelt ze.

Lees meer

08-12-2022

Stijn en Roland (Railtraxx): “Never a dull day in the railway”

Stijn Vander Stichele en Roland Vansant, allebei 34, afkomstig uit de Kempen, hebben sinds kort een nieuwe functie in het managementteam bij spooroperator Railtraxx. “Het werkt lekker. Never a dull day in the railway”, klinkt het tevreden.

Lees meer

08-11-2022

Shipex ontvangt UNIZO charter inclusief ondernemen

Shipex is een freight forwarder (expediteur) in de container business. Of zie het als een reisbureau voor containers, zo profileert Shipex zich graag. Binnen Shipex is het dan ook vanzelfsprekend dat elk talent zich kan ontplooien ongeacht de opleiding, afkomst, leeftijd... Bij Shipex zijn skills en competenties bepalend voor een ‘goede adviseur’.

Lees meer

27-10-2022

Movianto nieuwe logistieke partner voor COVID-vaccins in België

Movianto, de nieuwe logistieke partner voor de opslag en het transport van de voorraad geneesmiddelen en vaccins in België, is klaar voor de komst van alle COVID-vaccins. Dat hebben de federale overheidsdienst Volksgezondheid en de bedrijfsleiding gesteld bij een rondleiding op de site in Aalst.

Lees meer

03-10-2022

Antwerpse staalreus SteelForce: het miljardenbedrijf dat verborgen zit in zijstraat van de Meir

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne in februari ligt het bulkschip Polarstar in havenstad Odessa geblokkeerd met onder meer 7.000 ton Oekraïens staal aan boord. Een lading die was aangekocht door het Antwerpse SteelForce: met 2,5 miljard euro omzet de tiende grootste staaltrader ter wereld. De bescheiden Lange Klarenstraat in de schaduw van de Meir herbergt een weinig bekende Antwerpse reus.

Lees meer

27-09-2022

Youness Matrouf: dispatcher spoor bij DB Cargo

Youness Matrouf, dispatcher spoor bij DB Cargo, legt uit wat hij zo boeiend vindt aan zijn beroep en welke competenties belangrijk zijn.

Lees meer

15-09-2022

“We houden goed stand in Rusland, en doen het veel beter dan verwacht in Oekraïne”

Het Antwerpse logistieke bedrijf Ahlers houdt ondanks de oorlog goed stand in Rusland én Oekraïne. “Maar onze werknemers uit de Oekraïense steden Krementsjoek en Charkov zijn wel verhuisd naar West-Oekraïne. We geven ze extra loon en financiële compensaties, zodat ze het hoofd boven water kunnen houden”, zegt CEO Stefan Van Doorslaer.

Lees meer

07-07-2022

Hier ligt anderhalf kopje koffie voor elke wereldburger

De Antwerpse haven is op veel vlakken Europees- of wereldleider. Maar koffie? Jazeker. Antwerpen is de grootste koffiehaven van Europa omdat er de meeste koffie ligt opgeslagen. En het leeuwendeel daarvan ligt bij marktleider Molenbergnatie. De natie is anderhalve eeuw oud, maar vernieuwer Nespresso koos haar toch als favoriet magazijnier en behandelaar. Want Molenbergnatie doet meer dan een bakje koffie zetten.

Lees meer

19-04-2022

Samantha Pavlova: Inside Sales medewerker bij Shipex

Samantha Pavlova, inside sales medewerker bij Shipex, legt uit wat zij zo boeiend vindt aan haar beroep en welke competenties belangrijk zijn.

Lees meer

01-03-2022

Corneel Geerts start humanitaire actie voor Oekraïne

Corneel Geerts Transportgroup lanceert een humanitaire actie ten gunste van Oekraïne, in nauwe samenwerking met haar lokale partner, niemand minder dan de Oekraïense dochteronderneming van de Bulgaarse groep Discordia.

Lees meer

15-11-2021

Lennart Maebe bij eerste lichting 'Katoen Natie University' in Houston

In samenwerking met het Bauer College of Business van de University of Houston, runt Katoen Natie in de VS een eigen trainingsprogramma voor kaderleden. De Belg Lennart Maebe is een van de alumni van het programma.

Lees meer

06-07-2021

Prissila Rendon: trader bij Manuchar

Prissila Rendon, trader bij Manuchar, legt uit wat zij zo boeiend vindt aan haar beroep en welke competenties belangrijk zijn voor een trader.

Lees meer

04-05-2021

Foreign Investment of the Year Trophy: Kuehne+Nagel (Zwitserland)

De Zwitserse logistieke dienstverlener Kuehne+Nagel wint de Foreign Investment of the Year Trophy voor het jaar 2021. Vlaams minister-president Jan Jambon overhandigde de trofee aan Tobias Jerschke, Managing Director Kuehne+Nagel Belux.

Lees meer