logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade

Nieuws binnen de sector

Blijf op de hoogte van de alledaagse topics binnen de sector van de internationale handel het vervoer en de logistiek.

Categorieën

02-04-2024

Haven Oostende boekt opnieuw beste financiële resultaat sinds 1998

In 2023 slaagde Haven Oostende erin om nieuwe trafieken aan te trekken, bijvoorbeeld op het vlak van stukgoed en bulk. Historisch was Haven Oostende sinds 2013 qua volume voornamelijk aangewezen op de aanvoer van grind en zand. Door diversificatie naar bijvoorbeeld meststoffen, staal, auto’s en containertransport via estuaire vaart, is ze minder afhankelijk geworden van de conjunctuurgevoelige aanvoer van grind en zand.

Lees meer

30-01-2024

Spoorverbinding Genk-Zeebrugge van start

De nieuwe goederenspoorverbinding tussen de havens van Genk en Zeebrugge maakte donderdagmiddag haar maiden trip. Het eerste konvooi werd uitgezwaaid door Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters en Infrabel-CEO Benoît Gilson. Tot 2026 kan het project rekenen op 200.000 euro jaarlijkse steun van de Vlaamse overheid.

Lees meer

29-01-2024

Havenwereld op Droogdokkensite moet mensen dichter bij het water brengen: “En jongeren warm maken voor een job in de sector”

Met Havenwereld als nieuwe naam, moet er in 2026 een nieuw maritiem belevingscentrum verrijzen op de Droogdokkensite op het Eilandje. Het centrum, waarin de haven centraal staat, wordt ontwikkeld door de provincie Antwerpen in samenwerking met Port of Antwerp-Bruges.

Lees meer

17-04-2023

Havencentrum brengt met stakeholders haven dichter bij werkzoekenden

Uit het recentste Flowsmagazine rond opleiding en carrière: we nemen een kijkje in het Antwerpse Havencentrum, dat samen met Port of Antwerp-Bruges en VDAB een studie maakte over werken in de haven. 

Lees meer

12-05-2022

De laatste handtekening is gezet: ‘Port of Antwerp-Bruges’ is officieel een feit

Ruim een jaar na de aankondiging van het akkoord is het huwelijk tussen de havens van Antwerpen en Zeebrugge nu juridisch voltrokken. Tijdens een buitengewone algemene vergadering tekenden beide havenbedrijven deze namiddag de aandeelhoudersovereenkomst van de eengemaakte havenvennootschap

Lees meer

03-06-2021

Group Machiels en H.essers slaan de handen in elkaar voor de lancering van Port of Limburg

Twee Limburgse familiebedrijven, Group Machiels en H.Essers, slaan de handen in elkaar om op de voormalige Ford terreinen een containerterminal uit te bouwen met een capaciteit van 350.000 TEU/jaar met een specifieke focus op de duurzame connectie tussen de Haven van Antwerpen en het Limburgse Hinterland via het Albertkanaal: Port of Limburg.

Lees meer

18-02-2021

Havens Antwerpen en Brugge fusioneren: Port of Antwerp-Bruges

De raden van bestuur van de havens van Zeebrugge en Antwerpen en de schepencolleges zetten het licht op groen voor een fusie van de twee havenbedrijven. De havenfusie zou eind 2021 volledig rond moeten zijn.

Lees meer