logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade

Cases

Benieuwd naar de ervaring van anderen? Leer de sector kennen!

Categorieën

Zuidnatie werkgever van het jaar in sector transport en logistiek

Zuidnatie mag zich Transport & Logistics Employer of the Year 2023 noemen. Een mooie bekroning op het harde werk van het bedrijf dat sinds een paar jaar inzet op een nieuwe HR-cultuur. Daarbij komen thema’s zoals inclusie en welzijn sterk naar voren. Bovendien ontving Zuidnatie dit voorjaar ook een Gold-label als Best Managed Company.

Bekijk case

Daphne Cornelis

HR-Business Partner Zuidnatie

Duurzaamheid in de internationale handel

Als logistieke dienstverlener zijn we bij Tailormade Logistics (TML) een pionier op het gebied van duurzaamheid in al zijn aspecten. Dit zowel op het vlak van onze logistieke dienstverlening als op vlak van HR.

Bekijk case

Wim Bauwens

Marketing & Communications

Tailormade Logistics strijkt label Baanbrekende Werkgever op

Transporteur en logistiek dienstverlener Tailormade Logistics (TML) mag zich Baanbrekende Werkgever van het jaar noemen. HR-manager Jessica De Block vertelt over wat dit voor hen en hun medewerkers betekent.

Bekijk case

Jessica De Block

HR-manager TML

Bij Lineas stuurt hij operatoren op het terrein aan, volgt de treinen real time op brengt alle administratie in orde

Christopher Bethume is logistiek coördinator bij Lineas (niet te verwarren met een real time planner ). Zijn missie: het spoorvervoer van goederen vanaf het station van Châtelet in goede banen leiden. Een job die deze voormalige autotechnicus en adrenalineaddict als een handschoen past. Christopher vertelde ons meer over zijn job en zijn loopbaan.

Bekijk case

Christopher Bethume

Logistiek Coördinator Lineas

De job van douanedeclarant biedt me uitdagingen

Veronique Cornière volgt na de middelbare school een opleiding in de zorgsector. Maar ze merkt dat haar hart er niet ligt. Ze beseft dat een kantoorjob meer aansluit bij haar persoonlijkheid. Haar oog valt op de graduaatsopleiding Transport en Logistiek van de AP Hogeschool Antwerpen.

Bekijk case

Veronique Cornière

Junior Douane Declarant, Katoen Natie

Eindelijk een job met veel kansen

Je opleiding afronden met een diploma secundair onderwijs én een werkcontract op zak. Voor Dirk Coppens (29) betekende de opleiding Transport- en Logistiek medewerker bij CVO Vitant zonder twijfel een stap vooruit in zijn carrière.

Bekijk case

Dirk Coppens

Transport- en Logistiek Medewerker Essers

De opleiding graduaat Transport & Logistiek bezorgt Michiel via werkplekleren een vaste job

De AP Hogeschool Antwerpen startte in 2019 met de graduaatsopleiding Transport & Logistiek . Michiel Musschoot, uit de eerste lichting afgestudeerden, vertelt over zijn leertraject: “De opleiding loopt over twee jaar. In het eerste algemene jaar krijgen alle studenten dezelfde vakken. In het tweede jaar maak je een keuze om af te studeren als dispatcher wegvervoer of douanedeclarant. Zelf koos ik voor dispatcher wegvervoer. Eigen aan deze opleiding is het werkplekleren, dat reeds in het eerste semester begint (1 dag per week). Elk semester komt daar 1 extra dag bij zodat je het 4de semester effectief 4 van de 5 dagen per week aan werkplekleren doet. Het mooie aan deze vorm van leren is dat je de kennis die je in school opdoet ook meteen in de praktijk kan zetten op de werkvloer.

Bekijk case

Michiel Musschoot

Assistent dispatcher, Corneel Geerts Transportgroup

Top trading = commercialiteit² x kennis² x soft skills

Wat doet een trader? Peggy Laenen, hoofd HR van Steelforce, licht dit graag toe. Steelforce is actief in het verhandelen van staal in 100 landen verspreid over verschillende continenten. Goed voor een volume van meer dan 2 miljoen ton op jaarbasis, of een omzetcijfer van meer dan 1,3 miljard euro. In België telt Steelforce ongeveer 70 medewerkers. Wereldwijd werken meer dan 250 collega’s op verschillende locaties voor Steelforce, o.a. in de aankoopkantoren in China, Oekraïne, India en Turkije.

Bekijk case

Peggy Laenen

Hoofd HR, Steelforce

Michael Desmedt : Junior trader East-South African countries

Michaël Desmedt: “The global supply chain has always intrigued me. Working together with different international parties to get goods as quickly as possible to the customer, without losing the focus on quality & costs, is something that really interests me.

Bekijk case

Michaël Desmedt

Junior trader, Manuchar

Samenwerken met LOGOS

DHL Global Forwarding Belgium nv is actief in de luchthavens van Brussel en Luik en in de haven van Antwerpen. De expeditietak van Deutsche Post DHL heeft in België een zevenhonderdtal medewerkers, en is regelmatig op zoek naar nieuw talent. Daarvoor werkt het bedrijf graag samen met LOGOS, dat met de opleiding Import-exportbediende Air Cargo de juiste kandidaten aflevert.

Bekijk case

David Bellon

Airfreight Product Station Director, DHL Global Forwarding

Van stoomcursus tot expediteur

In 2016 volgt Rebecca Noens de opleiding Bediende Internationale Handel en Logistiek (BIHL) bij LOGOS. Ze zet daarmee haar eerste, maar zeker niet de laatste stap in de logistieke wereld. “BIHL gaf me de juiste voorbereiding om probleemloos met een job in de logistieke sector te starten.” Nu, vier jaar later, heeft ze een mooi parcours afgelegd.

Bekijk case

Rebecca Noens

Expediteur, Katoennatie

Van import naar export bij JAS Forwarding

Bekijk case

Dounia Van Nuffelen

Freight Forwarder, JAS Forwarding

Leschaco biedt internationaal talent kansen

Ondanks de coronacrisis is het enorm druk bij Leschaco. Toch maakt managing director Karin Wens even tijd om te vertellen over de recente aanwervingen van Mandeep Kaur en Kay Huynh . Zij volgden de opleiding Expeditie Skills van LOGOS. Karin legt uit waarom ze een job bij Leschaco kregen.

Bekijk case

Karin Wens

Managing Director, Leschaco nv

Aan de slag bij Leschaco: Mandeep en Kay vertellen

Mandeep Kaur en Kay Huyung hebben de opleiding Expeditie Skills van LOGOS en VDAB achter de rug. En die heeft hen geen windeieren gelegd. Beiden werken nu bij Leschaco, wereldspeler in de logistiek.

Bekijk case

Mandeep en Kay

Assistant Forwarder, Leschaco nv

Perspectief op een boeiende en dynamische job in de haven van Antwerpen en de logistieke sector

In februari 2015 start het Go! Koninklijk Atheneum Antwerpen (KAA) met de secundair-na-secundair opleiding International Transport & Logistics (ITL) samen met de partners LOGOS, Talentenstroom, AP hogeschool en CVO Antwerpen. Els Verrijken, de coördinator van dit project, toen net aan boord bij het KAA.

Bekijk case

Els Verrijken

coördinator opleiding International Transport & Logistics, Koninklijk Atheneum Antwerpen

Scheppersinstituut Deurne biedt al 30 jaar de opleiding Maritiem Bediende aan

De se-n-se (opleiding Secundair-na-Secundair) Maritiem Bediende bestaat al 30 jaar in het Scheppersinstituut in Deurne. Leerlingen kiezen voor deze opleiding omdat internationale handel hen interesseert. Of door familie of vrienden die in deze sector werken. Of ze kiezen voor jobzekerheid, niet onbelangrijk natuurlijk. Vandaar ook ons partnerschap met VDAB.

Bekijk case

Debbie Deblaere

coördinator opleiding Maritiem Bediende, Scheppersinstituut Deurne

Brucargo: van verzorgster naar luchtvrachtbediende

Als Esmeralda Moortgat in 2011 een nekblessure krijgt, moet ze noodgedwongen haar job als verzorgster vaarwel zeggen. Ze blijft niet bij de pakken neerzitten. Samen met haar VDAB-consulent gaat ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vindt ze in de luchtvrachtsector. Ter voorbereiding volgt ze bij LOGOS de opleiding Import-exportbediende Air Cargo.

Bekijk case

Esmeralda Moortgat

Customer Relations Specialist Special Accounts, DHL Global Forwarding

De wil om bij te leren

LOGOS zet in op levenslang leren. Samen met partner VDAB organiseren we verschillende projecten voor werkzoekenden. En slaan zo de brug tussen gemotiveerde werkzoekenden en moeilijk in te vullen functies. Zo kwam ook An Van den Broeck, na een rijke carrière als vrachtwagenchauffeur, bij LOGOS terecht. In 2016 volgt ze de opleiding Bediende Internationale Handel en Logistiek (BIHL).

Bekijk case

An Van den Broeck

Freight Forwarding Coordinator Manager, Ventana Serra

Talent aanwerven via Bediende Internationale Handel en Logistiek (BIHL)

Logistiek bedrijf BDP is in volle groei. Daarom zoekt het regelmatig competente medewerkers. Hr-verantwoordelijke Kim Stoelen weet dat ex-cursisten van de LOGOS-opleiding Bediende Internationale Handel en Logistiek (BIHL) de juiste kennis en ingesteldheid hebben. Zo ook Loide Lima Alves en Wim Goetelen, ondertussen al enkele jaren aan de slag bij BDP.

Bekijk case

Wim en Loïde

Teammanager en Administratief Bediende, BDP