logo linkedin
logo facebook
logo youtube
logo international trade
logo international trade

Cases

Benieuwd naar de ervaring van anderen? Leer de sector kennen!

Categorieën

Michael Desmedt : Junior trader East-South African countries

Michaël Desmedt: “The global supply chain has always intrigued me. Working together with different international parties to get goods as quickly as possible to the customer, without losing the focus on quality & costs, is something that really interests me.

Bekijk case

Michaël Desmedt

Junior trader

Samenwerken met LOGOS

DHL Global Forwarding Belgium nv is actief in de luchthavens van Brussel en Luik en in de haven van Antwerpen. De expeditietak van Deutsche Post DHL heeft in België een zevenhonderdtal medewerkers, en is regelmatig op zoek naar nieuw talent. Daarvoor werkt het bedrijf graag samen met LOGOS, dat met de opleiding Import-exportbediende Air Cargo de juiste kandidaten aflevert.

Bekijk case

David Bellon

Airfreight Product Station Director, DHL Global Forwarding

Van stoomcursus tot expediteur

In 2016 volgt Rebecca Noens de opleiding Bediende Internationale Handel en Logistiek (BIHL) bij LOGOS. Ze zet daarmee haar eerste, maar zeker niet de laatste stap in de logistieke wereld. “BIHL gaf me de juiste voorbereiding om probleemloos met een job in de logistieke sector te starten.” Nu, vier jaar later, heeft ze een mooi parcours afgelegd.

Bekijk case

Rebecca Noens

Expediteur, Katoennatie

Van import naar export bij JAS Forwarding

Bekijk case

Dounia Van Nuffelen

Freight Forwarder, JAS Forwarding

Leschaco biedt internationaal talent kansen

Ondanks de coronacrisis is het enorm druk bij Leschaco. Toch maakt managing director Karin Wens even tijd om te vertellen over de recente aanwervingen van Mandeep Kaur en Kay Huynh . Zij volgden de opleiding Expeditie Skills van LOGOS. Karin legt uit waarom ze een job bij Leschaco kregen.

Bekijk case

Karin Wens

Managing Director, Leschaco nv

Aan de slag bij Leschaco: Mandeep en Kay vertellen

Mandeep Kaur en Kay Huyung hebben de opleiding Expeditie Skills van LOGOS en VDAB achter de rug. En die heeft hen geen windeieren gelegd. Beiden werken nu bij Leschaco, wereldspeler in de logistiek.

Bekijk case

Mandeep en Kay

Assistant Forwarder, Leschaco nv

Perspectief op een boeiende en dynamische job in de haven van Antwerpen en de logistieke sector

In februari 2015 start het Go! Koninklijk Atheneum Antwerpen (KAA) met de secundair-na-secundair opleiding International Transport & Logistics (ITL) samen met de partners LOGOS, Talentenstroom, AP hogeschool en CVO Antwerpen. Els Verrijken, de coördinator van dit project, toen net aan boord bij het KAA.

Bekijk case

Els Verrijken

coördinator opleiding International Transport & Logistics, Koninklijk Atheneum Antwerpen

Eerste opleiding Internationaal Transport en Goederenverzending in Oost-Vlaanderen

Twee jaar geleden wil het Spectrum in Gent een nieuwe opleiding starten. De opleiding moest waardevol zijn voor de regio. Ver moesten ze het niet zoeken: ‘De Gentse haven is vlakbij en schreeuwt om werkkrachten in de logistieke sector. Bovendien zou dit de eerste en enige opleiding in Oost-Vlaanderen zijn.’ Tal van redenen dus om te starten met een se-n-se (opleiding Secundair-na-Secundair) Internationaal Transport en Goederenverzending. Aan het woord is Ninia Baert, leerkracht in deze richting.

Bekijk case

Ninia Baert

leerkracht opleiding Internationaal Transport & Goederenverzending, Spectrum Gent

Scheppersinstituut Deurne biedt al 30 jaar de opleiding Maritiem Bediende aan

De se-n-se (opleiding Secundair-na-Secundair) Maritiem Bediende bestaat al 30 jaar in het Scheppersinstituut in Deurne. Leerlingen kiezen voor deze opleiding omdat internationale handel hen interesseert. Of door familie of vrienden die in deze sector werken. Of ze kiezen voor jobzekerheid, niet onbelangrijk natuurlijk. Vandaar ook ons partnerschap met VDAB.

Bekijk case

Debbie Deblaere

coördinator opleiding Maritiem Bediende, Scheppersinstituut Deurne

Brucargo: van verzorgster naar luchtvrachtbediende

Als Esmeralda Moortgat in 2011 een nekblessure krijgt, moet ze noodgedwongen haar job als verzorgster vaarwel zeggen. Ze blijft niet bij de pakken neerzitten. Samen met haar VDAB-consulent gaat ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vindt ze in de luchtvrachtsector. Ter voorbereiding volgt ze bij LOGOS de opleiding Import-exportbediende Air Cargo.

Bekijk case

Esmeralda Moortgat

Customer Relations Specialist Special Accounts, DHL Global Forwarding

De wil om bij te leren

LOGOS zet in op levenslang leren. Samen met partner VDAB organiseren we verschillende projecten voor werkzoekenden. En slaan zo de brug tussen gemotiveerde werkzoekenden en moeilijk in te vullen functies. Zo kwam ook An Van den Broeck, na een rijke carrière als vrachtwagenchauffeur, bij LOGOS terecht. In 2016 volgt ze de opleiding Bediende Internationale Handel en Logistiek (BIHL).

Bekijk case

An Van den Broeck

Freight Forwarding Coordinator Manager, Ventana Serra

Talent aanwerven via Bediende Internationale Handel en Logistiek (BIHL)

Logistiek bedrijf BDP is in volle groei. Daarom zoekt het regelmatig competente medewerkers. Hr-verantwoordelijke Kim Stoelen weet dat ex-cursisten van de LOGOS-opleiding Bediende Internationale Handel en Logistiek (BIHL) de juiste kennis en ingesteldheid hebben. Zo ook Loide Lima Alves en Wim Goetelen, ondertussen al enkele jaren aan de slag bij BDP.

Bekijk case

Wim en Loïde

Teammanager en Administratief Bediende, BDP